Jaarlijks gooien we in Nederland per persoon ongeveer 34 kilo voedsel in de vuilnisbak. Dat is natuurlijk zonde en minder fijn voor uw portemonnee. Gelukkig kunt u zelf gemakkelijk een aantal dingen doen om minder voedsel weg te gooien.
Maak bijvoorbeeld een boodschappenlijstje voordat u naar de supermarkt gaat en kijk eerst wat u nog in huis heeft. Bewaar eten op de juiste plek. Meet af wat u nodig heeft, zeker bij rijst, pasta en aardappelen. Heeft u restjes? Gooi ze niet weg. U kunt ze de volgende dag opwarmen of invriezen.
Koken met kliekjes
Heeft u nog wat restjes over in de koelkast? Er zijn online genoeg recepten te vinden met bepaalde ingredièˆnten. Of schakel de hulp in van Chat- GPT. Zo krijgt u verrassende recepten en hoeft u zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Wilt u nog meer tips om voedselverspilling tegen te gaan? Kijk dan op www.bar-afvalbeheer.nl/voedselverspilling.
Door: Afdeling communicatie gemeente Barendrecht